INFANTIL 3 ANYS A

INFANTIL 3 ANYS A

3 de set. 2010

Qué és un projecte de treball?



Aproximació a la definició del concepte:

Un Projecte de Treball és un treball d’investigació que parteix de la curiositat i inquietuds de les persones que el duran a terme (mitjançant un treball cooperatiu en un entorn democràtic) i que pretén aconseguir informació al voltant de les inquietuds inicials, però que la seua finalitat està fonamentalment en la riquesa i autenticitat del mateix procés d’elaboració del projecte.

Un projecte de treball pot partir d'una pregunta, un problema o un tema plantejat i triat lliurement pels alumnes i tractat des d'una perspectiva globalitzadora, emmarcada en la teoria constructivista de l'aprenentatge, referint-nos a globalització no en el sentit acumulatiu o interdisciplinar, sinó com una estructura psicològica d'aprenentatge.



Per a mi és un procés d’aprenentatge compartit per alumnes, pares i mestres, on totes les idees i opinions són rebudes. Partim sempre de les idees previes dels xiquets i són ells els que trien alló que volen saber, per tant la motivació es constant en aquest procés.

Els xiquets fan hipótesis, clasifiquen, experimenten, investiguen i arriben a unes conclusions.

Són ells els que guien el projecte i proposen les activitats de forma que l’ambient a l’aula és totalment creatiu.

Una de les principals activitats d’aques procés és la conversa, on totes les opinions e hipòtesis són escoltades i després verifiquem la veracitat d’aquestes.


L’altre pilar dels projectes és la manipulació i la experimentació, viure allò que s’aprén és el que fa que els continguts s’assoleixin de forma significativa. Els xiquets no s’adonen de tot els que aprenen perque per a ells és un joc.


En conclusió, és un procés on tots aprenem de forma divertida.