INFANTIL 3 ANYS A

INFANTIL 3 ANYS A

24 de jul. 2014

COMUNITATS D'APRENENTATGE



Aquest curs uns companys de l'escola i jo ens hem estat formant en comunitats d'aprenentatge.

Les comunitat d'aprenentatge són escoles inclusives que pretenen la transformació social i educativa a través de les interaccions i la participació de totes les persones que formen la comunitat educativa. Per aconseguir-ho, porten a la pràctica el que l’aprenentatge dialògic, un concepte que parteix de la idea que les persones aprenem a partir de les interaccions amb els altres. Quan les persones dialoguem , donem significat a la nostra realitat i construïm coneixement, primer des de la perspectiva social i col.lectiva per interioritzar-lo després, com a coneixement propi.

És per això que en les comunitats d’aprenentatge es compta amb totes aquelles persones que a través de la seva interacció poden donar significat i construir coneixement a tots els nois i noies: mestres, però també famílies, persones voluntàries, institucions i associacions del barri on es troba l’escola , són referents clau. Totes elles poden fer aportacions que beneficiïn i enriqueixin l’aprenentatge i s’entén que la responsabilitat sobre aquest aprenentatge , és compartida.

Estes escoles duen a terme unes actuacions educatives d'èxit que milloren el rendiment escolar i per tant els resultats. Són actuacions com els grups interactius, les tertúlies dialògiques, la formació de familiars, formació dialògica del professorat, participació educativa de la comunitat i el model dialògic de resolució de conflictes. Totes estes actuacions estan avalades per la comunitat científica internacional i recomanades per la unió europea com a superadores de desigualtats.

Sempre hem tingut la percepció de que la educació no es basava en evidències científiques, però tot aixó ha canviat. Les actuacions educatives d'èxit milloren els resultats i això està demostrat científicament. Per als nostres fills volem el millor, el que funcione. Es com quan anem al metge, volem que ens recepten un medicament que funcione, no el que te la capsa més bonica.

La meua il·lusió és que la nostra escola seguisca aquest camí i seguirem treballant per a que aixó passe.

Si voleu més informació consulteu la pàgina http://utopiadream.info/ca/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada